نمونه دادخواست های الزام به تنظیم سند، و تحویل مبیع و مطالبه خسارت. کامل و جامع.
با بیانی ساده یک به یک دعاوی الزام به تنظیم سند و تحویل مبیع و مطالبه خسارت وجه التزام را توضیح می دهیم. لوایح و اظهارنامه های مورد نیاز را یک به یک ذکر کرده و برای هر مورد یک نمونه در اختیار شما قرار خواهیم داد. دادخواست ها به صورت کامل مورد بررسی قرار گرفته است. مستندات قانونی لازم در دادخواست ذکر و احصا شده است. فقط کافیست مشخصات ملک و تاریخ قرارداد را وارد نمایید و در دفتر خدمات قضایی اقدام به ثبت دادخواست یا اظهارنامه یا لایحه مربوطه نمایید.
لیست دعاوی مهم ملکی …
دعاوی قابل طرح از جانب فروشنده | دعاوی قابل طرح از جانب خریدار |
1. دادخواست ثمن معامله از خریدار + اظهارنامه مطالبه ثمن از خریدار | 1. دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی + اظهارنامه مربوطه |
2. دعوای فسخ معامله به دلیل عدم پرداخت ثمن (پاس نشدن چک یا عدم ایفای تعهد مالی) + اظهارنامه | 2. دادخواست الزام به تحویل مبیع +اظهارنامه مربوطه |
3. دادخواست فسخ معامله به دلیل غبن فاحش (فروش ارزانتر از قیمت بازار) + اظهارنامه فسخ | 3. دادخواست مطالبه وجه التزام ناشی از عدم انجام تعهدات فروشنده در تحویل و انتقال سند ملک. |
4. دادخواست مطالبه قیمت افزایش متراژ ملک فروخته شده + اظهارنامه مطالبه وجه | 4. دادخواست فسخ معامله به دلیل مستحق للغیر بودن ملک. |
5. دادخواست فسخ معامله به دلیل شرط فسخ برای فروشنده ظرف مدت معین در قرارداد. | 5. دادخواست فسخ معامله به دلیل شرط فسخ برای خریدار ظرف مدت معین در قرارداد |
6. دادخواست مطالبه وجه التزام ناشی از عدم انجام تعهد خریدار. | 6. دادخواست فسخ به دلیل کاهش مساحت مبیع در متراژ |
7. دادخواست فسخ مالک به لحاظ فروش ملک توسط فضول (ثالث) بدون اذن مالک. | 7. دادخواست فسخ معامله به دلیل غبن فاحش (بالاتر بودن قیمت ملک از قیمت متعارف منطقه) |
8. اظهارنامه مطالبه خسارات | 8. دادخواست ورود ثالث در دعوی الزام به تنظیم سند ثالث علیه فروشنده |
دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی ملک
مطابق عرف و عادت خریدار و فروشنده زمانی را برای انتقال سند در نظر میگیرند. در برخی موارد فروشنده به دلائلی از جمله افزایش قیمت ملک، یا تکمیل نبودن پایان کار و یا موارد دیگر در تاریخ مقرر شده از انتقال سند به نام خریدار امتناع می ورزد. در این صورت می توانید دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی ملک به ثبت برسانید. برای ثبت دادخواست مزبور بایست اصل مبایعنامه را در دست داشته و در مبایعنامه تاریخ معینی برای تتنظیم سند در نظر گرفته شده باشد. برای این امر ابتدا:
الف) مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی.
ب) تشکیل جلسه رسیدگی در وقت مقرر شده و ارائه اصول مدارک در جلسه دادرسی.
پ) ارائه گواهی عدم حضور فروشنده در محضر جهت انتقال سند.
ج) صدور رای مبنی بر الزام فروشنده به انتقال سند رسمی و قطعیت رای و صدور اجرائیه.
د) مراجعه به اجرای احکام و حضور در دفتر اسناد رسمی جهت صدور سند اجرائی.
مدارک مورد نیاز برای طرح دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی:
- مبایعنامه یا قرارداد کد رهگیری خرید و فروش ملک.
- گواهی عدم حضور از دفتر اسناد رسمی.
- مراجعه زوجین به دف تر خدمات الکترونیک قضایی.
- به همراه داشتن کارت بانکی جهت پرداخت هزینه دادرسی دادگاه.
- به همراه داشتن کارت ملی.
-
جهت دانلود متن دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی ملک از طریق لینک ذیل نسبت به دانلود دادخواست اقدام نمایید.
دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی ملک
اظهارنامه الزام به تنظیم سند رسمی ملک و مطالبه خسارت
در معاملات غیر منقول فروشنده موظف به انتقال سند رسمی به خریدار می باشد. در برخی موارد فروشنده به دلایلی سند را به نام خریدار انتقال نمی دهد. طرفین قرارداد معمولا تاریخی را برای انتقال سند در نظر می گیرند، در صورتی که فروشنده در موعد مقرر در محضر جهت انتقال سند حاضر نشد؛ ابتدا اقدام به اخذ گواهی عدم حضور از محضر نمایید. در مرحله دوم اظهارنامه ای برای فروشنده ارسال کنید و عواقب عدم انتقال سند را متذکر شوید.
الف) مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی.
ب) ثبت اظهارنامه از طریق سامانه ابلاغ الکترونیک قوه قضائیه.
ج) اخذ پرینت اظهارنامه ارسالی از متصدی دفتر خدمات.
- جهت دانلود اظهارنامه الزام به تنظیم سند رسمی ملک و مطالبه خسارات از طریق لینک ذیل نسبت به دانلود دادخواست اقدام نمایید.
اظهارنامه الزام به تنظیم سند رسمی ملک و مطالبه خسارت
دادخواست الزام به تحویل مبیع -ملک مسکونی – واحد آپارتمان
مطابق عرف و عادت خریدار و فروشنده زمانی را برای تحویل ملک و زمانی را برای انتقال سند در نظر میگیرند. در برخی موارد فروشنده به دلائلی از جمله افزایش قیمت ملک، یا تکمیل نبودن ملک یا موارد دیگر در تاریخ مقرر شده از تحویل ملک به خریدار امتناع می ورزد. در این صورت می توانید دادخواست الزام به تحویل مبیع به ثبت برسانید. برای ثبت دادخواست مزبور بایست اصل مبایعنامه را در دست داشته و در مبایعنامه تاریخ معینی برای تحویل مبیع در نظر گرفته شده باشد.
الف) مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی.
ب) ثبت دادخواست از طریق سامانه ابلاغ الکترونیک قوه قضائیه.
ج) اخذ پرینت دادخواست ارسالی از متصدی دفتر خدمات.
- جهت دانلود دادخواست الزام به تحویل مبیع از طریق لینک ذیل نسبت به دانلود دادخواست اقدام نمایید.
دادخواست الزام به تحویل مبیع -ملک مسکونی – واحد آپارتمان
اظهارنامه تحویل مبیع
در صورتی که اقدام به خرید ملکی نموده اید و فروشنده از تحویل (ملک/یک واحد آپارتمان/زمین/باغ متناسب با نوع ملک خریداری شده) امتناع می نماید، پیش از طرح شکایت اظهارنامه ای برای نامبرده ارسال نمایید و طی اظهارنامه به نامبرده اخطار نمایید به تعهدات خود عمل کند در غیر این صورت از طریق مراجع قضایی شکایت به عمل آورده و خسارات دادرسی و تاخیر در انجام تعهد را از او مطالبه خواهید کرد.
الف) مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی.
ب) ثبت اظهارنامه از طریق سامانه ابلاغ الکترونیک قوه قضائیه.
ج) اخذ پرینت اظهارنامه ارسالی از متصدی دفتر خدمات.
-
- جهت دانلود اظهارنامه الزام به تحویل مبیع از طریق لینک ذیل نسبت به دانلود دادخواست اقدام نمایید.
دادخواست ورود ثالث در الزام به تنظیم سند رسمی ملک
ورود ثالث بدین معنا است که: دو نفر با یگدیگر دعوایی را شروع کرده اند که دعوای بین این دو نفر موجب ورود ضرر برای شما است. مانند اینکه شما ملکی را از علی خریداری کرده است. حال احمد شکایتی از علی ثبت کرده است و تقاضای الزام به تنظیم سند رسمی را دارد. قاعدتا شما ملک را از علی خریداری کرده و سند بایست به نام شما منتقل گردد. و شما میتوانید در پرونده بین علی و احمد وارد شوید و دادخواست ورود ثالث در الزام به تنظیم سند رسمی ملک را ارائه کرده و مدارک مالکیت خود را ارائه کنید.
شرایط طرح دعوای ورود ثالث:
اینکه: دادرسی در دعوای اصلی میبایست تمام نشده باشد. به این معنی که چنانچه رأی دادگاه بدوی به صورت قطعی صادر شده باشد و یا با گذشت مدت تجدیدنظرخواهی قطعی شده و یا در مرحله تجدیدنظر رأی قطعی صادر شده باشد، شخص ثالث در قالب ماده ۱۳۰ قانون فوق الذکر امکان طرح دعوای ورود ثالث نخواهد داشت.
در صورت خاتمه دعوی طرح دادخواست باید در قالب ماده ۴۱۷ همان قانون در قالب اعتراض ثالث ثبت گردد.
-
- جهت دانلود دادخواست ورود ثالث در دعوی الزام به تنظیم سند رسمی ملک از طریق لینک ذیل نسبت به دانلود دادخواست اقدام نمایید.
دادخواست ورود ثالث در دعوی الزام به تنظیم سند رسمی ملک
اظهارنامه تحویل و الزام به سند و مطالبه خسارت
در صورتی که اقدام به خرید ملکی نموده اید و فروشنده از انجام تعهدات خود از قبیل تحویل مورد معامله و انتقال سند امتناع می نماید، پیش از طرح شکایت اظهارنامه ای برای نامبرده ارسال نمایید و طی اظهارنامه به نامبرده اخطار نمایید به تعهدات خود عمل کند در غیر این صورت از طریق مراجع قضایی شکایت به عمل آورده و خسارات دادرسی و تاخیر در انجام تعهد را از او مطالبه خواهید کرد.
الف) مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی.
ب) ثبت اظهارنامه از طریق سامانه ابلاغ الکترونیک قوه قضائیه.
ج) اخذ پرینت اظهارنامه ارسالی از متصدی دفتر خدمات.
-
- جهت دانلود اظهارنامه تحویل و الزام به تنظیم و مطالبه خسارت از طریق لینک ذیل نسبت به دانلود دادخواست اقدام نمایید.
اظهارنامه تحویل مبیع و الزام به تنظیم سند و مطالبه خسارت
نکات مهم دعوی الزام به تنظیم سند ملک
1- دعاوی الزام به تنظیم سند رسمی در خصوص املاک و اموال غیر منقول، در دادگاه محل وقوع ملک و در خصوص اموال منقول در دادگاه محل اقامت خوانده مطرح می شود.
2- دعوای الزام به تنظیم سند رسمی مالی بوده و مستلزم پرداخت هزینه دادرسی معادل 3/5 درصد ارزش منطقه ای ملک است.
3- برای محاسبه هزینه دادرسی دعوای الزام به تنظیم سند رسمی، ارزش منطقه ای املاک براساس ویژگیهای ظاهری و نوع مصالح به کار رفته شده و موقعیت جغرافیایی ملک عرض و گذار و ویژگیهای این چنینی محاسبه می شود و هر چند که به ظاهر از قواعد و مولفه های خاصی پیروی میکنند ولی کاملاً بستگی به سلیقه مدیر دفتر دارد. (در حال حاضر دفاتر خدمات قضایی)
4- بهتر است خواهان هم زمان با طرح دعوا الزام به تنظیم سند رسمی خواسته های تکمیلی دیگر خود را هم مطرح کند مثل اینکه در خصوص سند آپارتمان الزام خوانده به تنظیم اخذ صورت مجلس تفکیکی و پایان کار و اخذ مفاصا حساب مالیاتی را مطالبه و درخواست کنند.
5- بر اساس یک نظر از سوی حقوقدانان خواهان فقط در صورتی می تواند دعوای الزام به تنظیم سند رسمی مطرح کند که برای خواسته خود دلیل کتبی و عینی و ملموس داشته باشد و کسی که مبایعه نامه کتبی ندارد در این دعوا موفق نیست به عبارت دیگر بسیاری از محاکم دعوی الزام به تنظیم سند و اثبات به مالکیت را قابل جمع نمی دانند.
6- مطابق ماده 22 قانون ثبت معاملات غیر منقول لزوما باید ثبت شده باشد و ارائه سند عادی و درخواست آثار مالکانه با سند عادی ممکن نیست و به تعبیر قانونگذار اسناد عادی در مراجع دولتی پذیرفته نمی شود.
7- آنچه گفته شد در مورد بیع عین معین و اموال موجود است و مالی که به وجود نیامده و در واقع موضوع قرارداد تعهد به واگذاری مالی است که در حال حاضر موجود نیست. مثل قرارداد پیش فروش آپارتمان مشمول مقررات مخصوصی می شود که باید به آنها مراجعه نمود، مثل قانون پیش فروش آپارتمان.
دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی
در دعوی الزام به تنظیم سند رسمی، خواهان از دادگاه تقاضا دارد که خوانده را ملزم کند سند رسمی یک مال (مانند ملک، خودرو یا موارد مشابه) را به نام وی منتقل کند. این دعوی زمانی مطرح میشود که قراردادی (مانند مبایعهنامه یا قولنامه) بین طرفین وجود داشته باشد، اما خوانده به تعهد خود برای انتقال سند عمل نکرده باشد.
نکات کلیدی دعوی الزام به تنظیم سند رسمی شامل موارد زیر است:
- وجود قرارداد معتبر: خواهان باید قراردادی داشته باشد که نشان دهد مال مورد نظر به وی فروخته شده است.
- پرداخت ثمن معامله: خواهان باید ثابت کند مبلغ قرارداد یا تعهدات مالی مرتبط را پرداخت کرده است.
- مهلت قانونی: در صورتی که زمان انتقال سند در قرارداد مشخص شده باشد، باید ثابت شود این مهلت سپری شده است.
- استناد به مواد قانونی: مواد مرتبط با قانون مدنی و آیین دادرسی در این دعوی کاربرد دارند.
- مدارک و مستندات: شامل مبایعهنامه، رسید پرداخت و استعلامهای لازم از ثبت اسناد.
در صورت پیروزی در دعوی، دادگاه دستور تنظیم سند رسمی را صادر میکند و در صورت امتناع خوانده، انتقال از طریق اداره ثبت انجام خواهد شد.
اپ وکیل
برای ثبت دادخواست الزام به تنظیم سند، اگر اصل سند دست بنگاه باشه چیکار باید بکنیم؟
با سلام و احترام
برای ثبت دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی، نیاز به اصل سند نمی باشد.
صرفا با ارائه اصل قولنامه و مشخصات دقیق ملک از جمله شماره پلاک ثبتی اصلی و فرعی و سایر مندرجات سند که معمولا در قولنامه منعکس می شود به همراه گواهی عدم حضور فروشنده در محضر امکان طرح دادخواست وجود دارد.
سلام
وقت بخیر
در خصوص مسیله ای نیاز به دادخواست داشتم. اینکه در زمان زنده بودن پدرم با هزینه خودم یک طبقه رو ساختم الان پدرم فوت کرده ورثه زیر بار نمیرن. مدرک هم دارم هم شاهد هم پولایی که خرج کردم. در ضمن ملک هم سند ندارن قولنامه ای هست اما کپی قولنامه رو دارم چیکار باید بکنم ممنونم؟
با سلام و احترام
در صورتی که در زمان حیات مالک اجازه ساخت یک طبقه مسکونی در ملک را کسب کرده باشید. و در این خصوص ادله محکمه پسند مانند شهود یا سند عادی، رسید هزینه های انجام شده و .. در دست دارید. می توانید با طرح شکایت علیه ورثه نامبردگان را ملزم به انتقال سند نسبت به یک اعیانی ملک نمایید.
واقعا سایت خوب و جدید دارید مرسی
سپاس از انتخاب شما
خیلی راضیم از اینکه اپ وکیل رو انتخاب کردم. کیفیت کارشون بالاست و مهمتر اینکه کاملاً متناسب با شرایط من نوشته شده بود، نه یک متن کپی یا از پیش آماده.
با سلام
با تلاش تیم اپ وکیل، همواره هدف ما ارائه خدمات دقیق، حقوقی و با کیفیت است. از اعتماد شما سپاسگزاریم و همیشه در کنار شما خواهیم بود.
با احترام
اپ وکیل